20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

Vrouwen BAL verliezen in derde kwart de wedstrijd

De dames begonnen enigszins nerveus aan deze wedstrijd, maar konden het verschil op 5 punten houden het eerste kwart. In het tweede kwart kwamen ze zelfs even op gelijke hoogte met Thriple Threat maar helaas vielen onze ballen niet meer en schoot Thriple Threat drie 3-punters op rij en was het verschil  bij rust 10 punten.

Na de rust werd er keihard gewerkt door onze dames maar door de zeer agressieve verdediging van de tegenpartij (waarbij veel werd toegestaan) en hun veelvuldig scoren uit driepunters stond de eindstand 59-76 op het scorebord.

Ondanks het verlies is het mooi om te zien hoe ons jonge team gegroeid is in deze competitie.

(Q1 11-16, Q2 28-38, Q3 42-63, Q4 59-76). Topscoorder Sidney Cleyton met 19 punten. Eerstvolgende wedstrijd is 19 januari in Den Helder.

Wederom even een gesprekje met een van de dames. Deze keer de 17-jarige Lisa de Waal. Lisa komt uit Den Haag en is aan haar tweede jaar bij BAL bezig. Ze heeft het goed naar de zin in het Weertse. Terugkijkend op de wedstrijd vond ze dat er ontzettend hard gewerkt was door de dames waarbij de voortuitgang in het samenspel en de rebounding duidelijk te zien waren.