17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

vrouwen BAL-QSTA United

Op zaterdag 16 maart speelden onze dames tegen QSTA United uit Bemmel. Het werd een zeer fysieke wedstijd waarbij de dames alleen in de eerste kwarten redelijk bij konden blijven. Het derde kwart ging het helemaal mis en maakten de vrouwen van QSTA United een run van 12 punten. BAL had geen antwoord op de felle zoneverdediging van de dames uit Bemmel. Het verschil op het scorebord was inmiddels opgelopen tot 21 punten aan het einde van het derde kwart. Onze vrouwen konden dit verschil niet meer goed maken en het liep zelfs nog op tot 31 punten in het laatste kwart.

Topscoorder was Floor Bohré met 15 punten, op de voet gevolgd door Hinke Houben met 13 punten. Fleur Berben en Eva van Oosten scoorden beiden 6 punten.

Top rebounder was wederom Hinke Houben met 9 rebound, Eva van Oosten 5 en Fleur Berben 3.

Hinke had ook de meeste assists namelijk 3, Emma Tibosch en Eva van Oosten gaven beiden 2 assists.

Q1 15-18, Q2, 30-36, Q3 37-58, Q4, 50-81.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 7 april in Sporthal Boshoven. Om 20:00 uur wordt er gespeeld tegen ZZ Leiden.

Ik sprak na de wedstrijd even met Zina Wulms.

Zina is een speelster van MU14 2 en “dweilt” regelmatig bij de dames. Reden genoeg om nader kennis te maken. Eigenlijk wilde Zina gaan voetballen maar toen ze zich wilde inschrijven bleek er een ledenstop te zijn. Ze ging toen met haar vader en broertje vaker naar het basketbal kijken bij haar zus Jana die bij de academie basketbalt. Haar interesse voor het spelletje was gewekt en inmiddels basketbalt ze al anderhalf jaar bij BAL. Daarnaast zet ze zich naast haar training en wedstrijden ook in voor BAL in het algemeen zoals het eerder genoemde dweilen.

Zina’s grootste wens is om in het 1e team in de WBL te gaan spelen. Succes en nog veel basketbalplezier, Zina.

Voor meer foto's kijk op onze Flickr-pagina: https://www.flickr.com/photos/162501188@N03/albums/72177720315489182

Hinke Houben

topscorer Floor Bohré

Maaike van Veen

Fleur Berben

Eva van Oosten

Zina Wulms