20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

Vrouwen BAL halen derde overwinning op rij binnen

Zaterdag 24 februari speelden de dames van BAL tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Het werd een spannende wedstrijd. Leiden ging voortvarend van start en sloot het eerste kwart af met 11-22. Het tweede kwart kwam Zorg en Zekerheid zelfs met 18 punten voor te staan, maar onze meiden vochten zich terug in de wedstrijd en dus gingen we naar de kleedkamer met 24-34. Na de rust liepen we iets in en de laatste 3 minuten van het vierde kwart kwamen we zelfs op voorsprong die we niet meer weggaven, zelfs uitbouwden. Een prachtige prestatie van dit jonge team met coach Jorrick.

Na de wedstrijd was er voor Hinke en Floor en twee dames van Leiden een dopingtest. Het is gebruikelijk deze test steekproefsgewijs uit te voeren in de eredivisie.

Topscoorder waren Hinke Houben en Floor Bohré met 18 punten en Eva van Oosten 15. Rebounds Hinke Houben 18 en Eva van Oosten 6. De volgende thuiswedstrijd is op 16 maart om 20.00 uur tegen QSTA United.