17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

Spanning voor aansluiting Elite Gold

De uitwedstrijd van BAL tegen Z&Z Feyenoord van vrijdagavond kan bepalen wie er doorgaat naar de Elite Gold. BAL heeft één wedstrijd meer gewonnen dan Z&Z Feyenoord maar bij een gelijk aantal punten geldt het onderlinge verschil. En dan is Feyenoord in het voordeel.

Feyenoord kwam goed uit de startblokken en tot de 4e minuut stonden de Rotterdammers voor. Maar twee driepunters (Milhan Charles en Filip Brankovic) verbraken de ban en vanaf dat moment kon BAL beginnen te bouwen aan een voorsprong. Het eerste kwart eindigde in 18-25.

In het tweede kwart kon Feyenoord nog even aansluiten tot 27-28, maar vanaf de derde minuut is het voorbij en weet BAL uit te lopen tot 28-47.

Dat is de genadeslag want in het derde kwart (46-70) loopt BAL verder uit en komt tot de eindscore van 57-83.

Met nog één wedstrijd te gaan kan BAL niet meer ingehaald worden en is dus zeker van de voortzetting in de Elite Gold.

Zaterdag 17 februari spelen onze mannen nog een thuiswedstrijd tegen Landstede Hammers (aanvang 20:00 uur) en dan begint de volgende ronde, de Elite Gold, een onderlinge competitie tussen de beste Belgische en Nederlandse teams.

Bij BAL eindigden 4 spelers in de dubbele cijfers, Milhan Charles, Filip Brankovic, Armin Strojil en Noé Botuli. Elyjah Goss had weer de meeste rebounds en Oshean Brathwaite de meeste assists.