20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

Spannende strijd tussen BAL en Leuven Bears

Woensdagmiddag was er een bijzondere basketbalwedstrijd in sporthal Boshoven. In de zaal zaten een heleboel kinderen en minder volwassenen. Net als vorig jaar waren de kinderen speciaal uitgenodigd om deze wedstrijd te komen kijken en in de pauze was er mini-disco. Er werd een oefenwedstrijd gespeeld van BAL tegen Stella Artois Leuven Bears.

Het publiek kreeg een spannende wedstrijd te zien waar in de laatste minuut de beslissing viel. Aanvankelijk leek het dat de gasten uit België met gemak de winst naar zich toe zouden trekken. De eerste helft eindigde in 21-37.

Na de rust bleek dat BAL zich nog niet gewonnen zou geven. Tijdens het derde kwart ging de strijd tegen elkaar op en wist BAL één puntje van Leuven af te snoepen. Maar in het vierde kwart kwam de spanning terug. De verdediging bij BAL deed goed werk en de aanvallers deden ook goede zaken. In de laatste minuut was het verschil nog maar enkele punten en deed BAL wat je vaak ziet wanneer er een kleine voorsprong geslecht moet worden: “de klok stoppen”. BAL probeerde door het maken van fouten de tegenpartij naar de vrije worplijn te dirigeren en dan via 3-punters in te lopen. Helaas gingen de vrije worpen van Leuven goed en uiteindelijk stond er een eindstand van 72-77 op het scorebord.

Het jeugdige publiek ging na de wedstrijd het veld op om met de spelers van BAL op de foto te gaan en handtekeningen te verzamelen. Net als vorig jaar. Gaat dit een traditie worden?