28 Mar 2024 / András Kaltenecker, nieuwe headcoach vrouwen Basketbal Academie Limburg

Oefenwedstrijd Croonen-BAL

De mannen van Basketbal Academie Limburg wisten de eerste oefenwedstrijd gisterenavond tegen BBC Croonen overtuigend te winnen.

Elk jaar wordt er geoefend tegen het team uit Lommel, dat altijd een taaie tegenstander blijkt te zijn. Dit jaar is het resultaat duidelijk beter dan de vorige 3 jaren.

Na een wat stroeve start weet ons team in de tweede helft alsnog een royale overwinning te boeken. Via 18-22 (Q1), 32-37 (rust) en 45-58 (Q3) wordt de eindstand van 59-87 bereikt. Alle spelers krijgen ruime speeltijd en alle spelers komen ook tot scoren. De scores zijn daarbij netjes verdeeld met zes spelers met 9 of meer punten.

Scores:

Tyler Frederick: 17p & 7r, Walker Miller: 15p & 6r, Marques Wilson: 12p & 6r, Revelinio Tholel: 9p & 8r, Neil Masnic: 9p & 7r, Aleksandar Matushev: 9p, Stijn Hintzbergen: 7p & 9r, Oshean Brathwaite: 3p & 5ast, Max van den Heuvel: 3p & 3ast, Armin Strojil: 3p & 2ast.

Wilt u de oefenwedstrijden van onze mannen bijwonen? Zondag 28-8 spelen we thuis tegen Sparta Bertrange (Luxemburg), altijd een moeilijke tegenstander. De wedstrijd start om 16:30 uur in sporthal Boshoven.

Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang tot de oefenwedstrijden.

Fotograaf: Bert-Jan Hintzbergen