28 Mar 2024 / András Kaltenecker, nieuwe headcoach vrouwen Basketbal Academie Limburg

Oefenwedstijd BAL vrouwen tegen Athenas Lummen

Zondag speelde het vrouwenteam van BAL een oefenwedstrijd tegen Athenas Lummen in sporthal Boshoven. In het team van Athenas speelde een oude bekende mee. Annika van Heukelom die in Weert haar basketbal carrière begon.

Athenas begon gretig aan de wedstrijd en na het eerste kwart was de stand 13-21. Het tweede kwart startten  de Weerter dames voortvarend maar konden dit spel helaas niet volhouden. Stand bij rust: 24-32.

Het derde kwart gaf eenzelfde soort beeld als de eerste twee kwarten. Stand 38-47.

Echter in het vierde kwart op ongeveer een minuut of 3 voor het einde van de wedstrijd kwamen de dames van Weert in de wedstrijd en konden zij de achterstand terugbrengen tot 3 punten. Helaas bleek dit niet voldoende om de wedstrijd alsnog te winnen. Eindstand 55-60.

In deze wedstrijd kwamen alle dames van BAL tot scoren maar de topscorer was Emma Tibosch met 12 punten.