20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

BAL stunt bijna tegen ongeslagen koploper

Zaterdagavond was het in de Silver League nog ongeslagen Leuven Bears op bezoek in Weert. Het publiek kon ondanks het nipte verlies genieten een zeer mooie pot basketbal in Sporthal Boshoven. De wedstrijd stond bol van spanning, mooie acties en er werd gevochten voor elke bal.

Bij BAL ontbrak Marques Wilson met een rugblessure. Daardoor was het extra knap dat het team vrijwel de hele wedstrijd gelijkwaardig was aan Leuven. Alleen in de eerste minuten leek Leuven snel op een grote voorsprong af te stevenen maar de achterstand van 2-9 werd snel omgebogen in een 21-19 voorsprong. Bij rust was de voorsprong voor BAL 5 punten: 35-30.

Na rust plaatste Leuven een 0-14 run maar ook nu toonde BAL enorme veerkracht en knokte zich terug in de wedstrijd. In het laatste kwart bleef de wedstrijd gelijk op gaan. Met nog 12 seconden te spelen was het gelijk en BAL verzuimde de winnende score te maken: 60-60.

Ook in de overtime bleef het super spannend maar het was Leuven dat uiteindelijk aan het langste eind trok.

Het publiek heeft kunnen genieten van een hard werkend team waarin iedereen zijn steentje bijdroeg. De jonge spelers kregen veel speeltijd en vooral Armin Strojil liet met 5 rake driepunters zien wat hij in huis heeft.

Aanstaande vrijdag reist het team af naar Luik waar het de laatste wedstrijd in de reguliere competitie speelt. Daarna wordt duidelijk wie de (eerste) tegenstander wordt in de BNXT play offs.