20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

Mannen van BAL verslikken zich in Feyenoord

De wedstrijd begon voortvarend voor BAL en na enkele minuten keek Z&Z Feyenoord tegen een 11-4 achterstand aan. Maar door een run van 7 punten wist Feyenoord de stand gelijk te trekken tot 11-11. Neil Masnic gooide met een driepunter BAL weer op voorsprong en beide teams hielden elkaar daarna in evenwicht. BAL wist het eerste kwart af te sluiten met een kleine voorsprong (25-23).

Het tweede kwart ging aanvankelijk gelijk op tot 40-40, maar daarna lag het initiatief bij Feyenoord. BAL miste enkele scores en met een driepunter van Feyenoord in de laatste seconden werd de ruststand 42-49.

Na de rust deed BAL er alles aan om de achterstand om te buigen, maar vooral door de lengte en daardoor het overwicht in de lucht wist Feyenoord haar voorsprong te behouden. Kwart 3 eindigde in 60-65.

In het laatste kwart keek BAL tegen haar grootste achterstand aan (62-72) maar kon het publiek ook de grootste scoring run van BAL zien. In een run van 9 punten was de stand bijna gelijk (73-74) met nog één minuut te gaan. De spanning was weer terug maar het rebound-overwicht van Feyenoord speelde BAL parten en de wedstrijd eindigt dan in 73-79.

Filip Brankovic was aan de zijde van BAL topscorer en maakte weer, net als de vorige wedstrijd een double-double met 17 punten en 11 rebounds.

Kenan Sarvan maakte in deze wedstrijd zijn debuut in de BNXT-league.

De volgende wedstrijd is op 25 november weer thuis in sporthal Boshoven. Daar begint om 20:00 uur de strijd tegen Den Helder Suns met vooraf een Chinees buffet van restaurant Azië. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, tot dinsdag 21 november kunt u zich opgeven voor deze wedstrijd + buffet voor € 25,95. Klik op https://balimburg.stager.co/web/tickets .