17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

Koninklijke onderscheiding voor Rob Steuten

Wij, als Basketbal Academie Limburg, zijn trots dat Rob Steuten is geëerd met een koninklijke onderscheiding en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn tomeloze inzet voor de samenleving en met name BAL maken dit meer dan verdiend. Wij feliciteren Rob dan ook van harte met deze orde. Voorafgaand aan de basketbalwedstrijd BAL - Heroes Den Bosch kreeg Rob door burgemeester Vlecken in Sporthal Boshoven de versierselen opgespeld die horen bij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

KiVaBoLa

Rob is niet alleen actief bij het basketbal geweest. Van 1992 tot en met 2008 was hij actief als vrijwilliger bij KinderVakantiewerk Boshoven Laar. Van leider van de jongste groepen groeide hij door naar hoofdleider en werd uiteindelijk voorzitter.

Basketbal Promotie Limburg en Basketbal Academie Limburg

Voor beide organisaties was Rob penningmeester. Hij hielp deze organisaties om zich verder te ontwikkelen en was een bestuurder met de mentaliteit van een topsporter. Naast zijn financiële verantwoordelijkheden heeft hij zich onderscheiden door zijn betrokkenheid bij allerlei activiteiten en bijeenkomsten. Met een indrukwekkende kennis en uitgebreid netwerk heeft hij ervoor gezorgd dat spelers en speelsters zich ongestoord konden focussen op hun spel. Zijn adviserende rol aan het huidige bestuur heeft bijgedragen aan de strategische richting en het succes van beide organisaties.

Humanitaire vrijwilligersprojecten

In 2007, na de Balkanoorlog, hielp hij mee met de wederopbouw van diverse gebouwen voor gehandicapten in een stad in Bosnië. In maart 2022 reed hij naar de Pools-Oekraïense grens om hulpgoederen af te leveren en om vluchtelingen mee terug te nemen naar Nederland.