14 Jun 2024 / Vincent Luiken vertrekt bij BAL

Einde seizoen vrouwen van BAL

coach Jorrick Creyghton neemt afscheid van het team

Het was zaterdagavond de laatste wedstrijd voor de dames van BAL dit seizoen. Tevens ook de laatste wedstrijd van coach Jorrick voor het eerste vrouwenteam van BAL. De dames gingen voortvarend van start en kwamen zelfs 11 punten voor te staan. Na een time-out van de coach van Den Helder schakelden de dames van Den Helder een tandje bij en bij Q1 was de stand 22-18. Daarna werd het een close game waarbij onze vrouwen hun vechtlust lieten zien. Soms kwam Den Helder een aantal punten voor, dan weer stond BAL een paar punten voor. De teams deden niet voor elkaar onder: Q2 33-35 en Q3 48-50. In het vierde kwart liep Den Helder echter uit en stond er een eindstand van 58-67 op het scorebord.

Na de wedstrijd werd coach Jorrick Creyghton door voorzitter Jeroen van Veen bedankt voor zijn inzet voor de vrouwenlijn van BAL en het eerst team in het bijzonder.

Hinke Houben had wederom een double-double: 14 punten en 14 rebounds. Eva van Oosten scoorde ook 14 punten en Eva Donker zette 10 punten achter haar naam.

Niet alleen coach Jorrick nam afscheid. Dit was het laatste verslagje wat ik van de wedstrijden van de dames heb gemaakt. Ik hebben ontzettend veel plezier met het team gehad maar soms is het tijd om het stokje over te dragen aan de jongere garde. Het zou super zijn als zich iemand aanmeldt, die dit het volgende seizoen op zich wil nemen. De dames verdienen dit dubbel en dwars.

Rest mij, iedereen die de afgelopen jaren heeft meegewerkt aan de kleine interviewtjes, te bedanken en de speelsters en coach een sportieve maar vooral ook voorspoedige toekomst te wensen.

Els van Moorsel.

Eva van Oosten had 14 punten en 5 rebounds

Hinke Houben had weer een double-double (14 punten - 14 rebounds)

Eva Donker scoorde 10 punten

Finley van Bree had 9 punten op haar naam en 7 rebounds

Fleur Berben (C) had 3 assists

het team