28 Mar 2024 / András Kaltenecker, nieuwe headcoach vrouwen Basketbal Academie Limburg

Door blessures geplaagd BAL kan net niet winnen

Wat een wedstrijd hebben we gezien. Het eerste kwart eindigde in een gelijke stand, beide teams hadden namelijk 18 op het scorebord staan. Maar het echte nagelbijten kwam in het vierde kwart.

De vrouwen begonnen met een achterstand van 12 punten aan het vierde kwart. Goede verdediging met felle aanvallen zorgden ervoor dat het verschil teruggebracht werd tot 1 punt. Het jonge team kon dit echter niet vasthouden waardoor de einstand 63-69 op het scorebord stond.

Er is duidelijk een vooruitgang te zien bij dit jonge team.

Net als vorige week sprak ik weer even met een geblesseerde speler. Dit maal Maud Bastiaansen. De naam Bastiaansen is geen onbekende in de basketbalwereld, haar zus basketbalt namelijk bij Triple ThreaT uit Haarlem.

Maud vond het een goede wedstrijd, zowel de aanval als verdediging liepen goed in het eerste kwart. Ze vond dat Maaike van Veen een super goede wedstrijd speelde. In het vierde kwart hadden we een strakke verdediging en ook de aanval liep goed. Door het steeds kleiner worden van de achterstand kwam het hele team in een goede vibe, ook degenen die op de bank zaten, dat was goed merkbaar. Het was zoveel beter dan de afgelopen 3 wedstrijden.

Dames, dat was het ook!

De volgende thuiswedstrijd in sporthal Boshoven is op zaterdag 19 november om 20:00 uur.