17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

De thuisblijvers hebben een verkeerde keuze gemaakt

Deze wedstrijd had alles in zich en was spannend tot de laatste seconde.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet BAL zich niet intimideren door de full profs uit Luik. Ze namen zelfs het voortouw en in de 7e minuut had BAL haar grootste voorsprong van de wedstrijd: 16-8. Maar Luik liet dat niet over zijn kant gaan en kwam gestaag dichterbij. Het kwart eindigde in 18-17.

Het tweede kwart ging gelijk op, maar Luik weet in de laatste minuten van dit kwart een kleine voorsprong op te bouwen. Beide teams gaan rusten met 36-42.

In het derde kwart wist BAL aan te haken en in de derde minuut was de voorsprong van Luik weer ingehaald. Gestaag bouwde BAL voort en wist een voorsprong van 7 punten te scoren: 66-59.

Het laatste kwart was een thriller van jewelste. BAL wist Luik nog enkele minuten op afstand te houden maar de Belgen kwamen steeds dichterbij en twee minuten voor het einde was de stand bijna gelijk: 80-79. BAL en Luik wisselden stuivertje en in de laatste minuut was er nog steeds maar één punt verschil: 82-81. De thriller begon. Om beurten werd er gescoord en 24 seconden voor het einde was het 85-84. Nu kwam het aan op wie het hoofd koel weet te houden. 12 seconden voor tijd verzilverde Elyjah Goss één van de twee vrije worpen: 86-84. Luik ging in de aanval en op 6 seconden voor tijd kwam er een dunk aan van Angel Rodriguez. Maar deze werd op fenomenale wijze geblokt door Noé Botuli. Dus het bleef 86-84. De laatste 6 seconden duurden heel lang want er werd regelmatig door de scheidsrechters gecontroleerd op video of de klok correct stil werd gezet, want in deze fase komt het aan op tienden van een seconde. En een mens heeft een fractie van een seconde tijd nodig om het fluitsignaal te horen en op de klok te drukken. Zelfs deze fracties werden gecorrigeerd en het is nu wel met 100% zekerheid te zeggen dat de timing correct is.

Na het blok van Botuli was de bal aangeraakt door Luik en ging de bal met 2 seconden te spelen naar BAL. Stand nog steeds: 86-84. Luik maakte een fout tegen Noé Botuli, dus twee vrije worpen met nog 1,3 seconden op de klok. Noé miste de eerste vrije worp en als de tweede ook gemist zou worden kon Luik met een driepunter winnen of met een tweepunter verlenging afdwingen. Gelukkig kwam de tweede vrije worp heel hard via de ring op de vloer terecht en voordat Luik de bal onder controle had was de tijd voorbij en kon BAL de eerste overwinning in de Elite Gold bijschrijven.

Goed gespeeld en verdiend gewonnen. Top scorer was Filip Brankovic met 24 punten. Elyjah Goss had weer een double-double met 13 punten en 14 rebounds. Oshean Brathwaite had met 17 punten en 9 assists een top-wedstrijd.

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 30 maart. In sporthal Boshoven wordt dan Telenet Giants uit Antwerpen ontvangen. Aanvang 20:00 uur.