14 Jun 2024 / Vincent Luiken vertrekt bij BAL

De punten blijven in Leeuwarden liggen

De mannen van BAL begonnen moeizaam tegen een scherper Leeuwarden dat dan ook snel op een 9-3 voorsprong komt. Na een paar minuten spelen beginnen aan Weerter kant de ballen beter te vallen en onze nieuwe aanwinst, NoƩ Botuli, brengt BAL met een dunk op voorsprong: 11-12.

Aris neemt de voorsprong weer over om deze niet meer weg te geven. Het grootste deel van de wedstrijd blijft het verschil rond de 10 punten in het voordeel van Aris Leeuwarden. In het derde kwart komt BAL terug tot 44-40 en bij het ingaan van het laatste kwart is de stand 56-49.

Een beter spelend Leeuwarden vergroot in het laatste kwart de voorsprong en een paar minuten voor het einde is de wedstrijd beslist. BAL speelt de laatste minuten met jongelingen Stijn Hintzbergen, Amin Strojil, Pjotr Goes, Renars Vogelaar en Niels van Holst, die nog twee keer weet te scoren.

De eindstand is 74-55.

Top scorers bij BAL zijn Aleksandar Matushev met 15 punten en Marques Wilson met 14 punten.

Aanstaande zondag spelen zowel de mannen als de vrouwen van BAL een thuiswedstrijd in sporthal Boshoven. De wedstrijd van de vrouwen begint om 14:30, de mannen spelen om 18:00 uur.