20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

Dames BAL tonen veerkracht in het duel met QSTA

Eva van Oosten

Zaterdagavond speelden de dames van BAL tegen QSTA uit Bemmel. Het werd een spannende wedstrijd die onze vrouwen voortvarend begonnen. Dit was echter maar van korte duur en op het einde van het eerste kwart stond er een gelijke stand op het bord. Het tweede kwart liep Bemmel echter uit. Bij de rust was het verschil 13 punten.

Na de rust kregen we een vechtend damesteam te zien wat de achterstand wist in te halen. Na een slecht begin van het vierde kwart veerden het team toch weer op en maakte voor de tweede maal deze wedstrijd een gat van 10 punten dicht. Het einde was spannend. Met nog enkele seconden op de klok en een verschil van 3 punten en ons team aan de bal werd er een 3-puntspoging gedaan die helaas misging. Eindstand 65-68 (Q1 14-14, Q 20-33, Q3 48-49). Topscoorder was Emma Tibosch met 18 punten, op de voet gevolgd door Eva van Oosten met 17 punten. Floor Bohré was degene met de meeste Rebounds. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 21 oktober om 20.00 uur. Startportaal Binnenland komt dan op bezoek.

Even een nadere kennismaking met Rajah Fink (die helaas vandaag geblesseerd was).

Rajah komt uit Baltimore (Maryland) een stad aan de Amerikaanse oostkust. Ze basketbalde samen met haar zus. Omdat haar zus maar één jaar ouder is dan zij, speelden ze altijd samen. Haar zus heeft nu voor haar studie gekozen. Rajah hoopt dit jaar zoveel mogelijk wedstrijden met het team te winnen om zo hoog mogelijk in competitie te eindigen.