20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

Close game tussen Spirou Basket en BAL

De wedstrijd van BAL tegen het Belgische Spirou Basket was een close game. In het eerste kwart nam BAL de leiding en kwam enkele punten op voorsprong, maar de thuisploeg uit Charleroi wist steeds aan te haken en het kwart eindigde in een verschil van slechts één punt in het voordeel van BAL: 22-23.

In het tweede kwart wist BAL nog uit te lopen tot 6 punten voorsprong in de 7e minuut (30-36), maar de ploeg uit Charleroi wist de achterstand terug te dringen tot 39-39 in de laatste minuut. Een aanvallende rebound van de Belgisch-Nederlandse Nathan Kuta, in dienst van Charleroi, werd in de laatste 4 seconden via een dunk omgezet in een ruststand van 41-39.

Het derde kwart ging heen en weer, Spirou Basket wist een kleine voorsprong op te bouwen, maar BAL wist het gat steeds dicht te lopen en op het einde van de periode stond er nog steeds een verschil van 2 punten in het voordeel van de Belgen: 59-57.

Het vierde kwart was spannend, beide partijen wisten een kortstondige voorsprong te nemen, maar die werd steeds weer teniet gedaan door de tegenpartij. Zes seconden voor het eindsignaal stond het 82-78 maar Armin Strojil wist uit een aanvallende rebound in de laatste twee seconden nog twee punten te scoren en daarmee kwam dit kwart op 82-80.

De volgende thuiswedstrijd is de return tegen Spirou Basket. Op zaterdag 20 april zal om 20:00 uur de tip-off zijn en misschien kunnen onze mannen revanche nemen.

Topscorer bij BAL waren Milhan Charles en Noé Botuli met elk 19 punten. Elyjah Goss had weer een double-double met 11 punten en 13 rebounds.