20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

Bij de vrouwen is Den Helder Suns sterker

De tip-off werd gewonnen door Weert maar helaas werd er balverlies geleden. De dames van Den Helder speelden vanaf de eerste minuut agressief waardoor ze binnen 2,5 minuut in het eerste kwart al een voorsprong van 7 punten opbouwden en gedurende dit kwart de voorsprong op 12 punten bracht.

Aan het begin van het tweede kwart hervonden de dames zich enigszins en door snel 2 driepunters na elkaar te schieten verkleinde de voorsprong van Den Helder tot 7 punten. Hierna zakken de dames weer weg en kon het verschil weer oplopen. Den Helder speelt en verdedigt niet alleen agressief maar heeft ook een overmacht bij het pakken van de rebound.

Kwart drie vertoont eenzelfde beeld. Weinig rebounds en weinig kansen tot scoren voor onze dames.

Het vierde kwart start Den Helder met een zoneverdediging waardoor het moeilijk wordt om inside te scoren. De van oorsprong Weertse Kiki Fleuren, die nu voor Den Helder speelt, heeft geen enkele moeite om vanuit welke hoek dan ook een driepunter te schieten waardoor het verschil snel oploopt. Eindstand 53-95 (Q1 12-24, Q2 35-50, Q3 41-69)

Volgende wedstrijd zaterdag 29 oktober om 20.00 uur in sporthal Boshoven.