20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

Bekerduel BAL-Heroes Den Bosch

Basketbal Academie Limburg (BAL) heeft in de loting voor de kwartfinale van de NBB beker een zware tegenstander getroffen: Heroes Den Bosch.

Het eerste treffen was afgelopen zaterdag in sporthal Boshoven. In het eerste kwart begon Den Bosch al meteen met agressief spel dat leidde tot een voorsprong van 8 punten op BAL, maar dat ging ten koste van veel persoonlijke fouten. Het kwart eindigde in 13-21, maar de verdeling van het aantal persoonlijke fouten was 2-7. BAL kon niet profiteren van deze foutenlast want in de resterende wedstrijd werden de spelers van Den Bosch weer braaf en werden de fouten normaal verdeeld. Het tweede kwart wist Den Bosch de voorsprong langzaam te vergroten en de ruststand kwam op 27-40.

Daarna ging de wedstrijd gelijk op. In het derde kwart werd er door beide partijen veel gescoord en de nodige driepunters vielen. Dit kwart liep Den Bosch nog twee punten uit (47-62) maar met het vierde kwart haalde BAL weer twee punten in. De eindscore was 62-75.

Verder valt er nog te vermelden dat, ondanks de zware wedstrijd liet coach Radenko de jeugdspelers ook minuten maken: Niels van Holst speelde 9 minuten en wist in die tijd 4 punten op zijn naam te zetten. Voor meer foto’s van deze wedstrijd, kijk op onze fotopagina: https://www.flickr.com/photos/162501188@N03/albums/

De return van deze wedstrijd is zondag 17 december. Om 16:00 uur treffen de beide teams elkaar in Den Bosch om 16:00 uur.