17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

BAL - Yoast United

Yoast United nam meteen het initiatief en na enkele minuten keek BAL tegen een achterstand aan. BAL wist weer aan te haken, vooral door scores van Filip Brankovich. Maar het kwart was voor de uitploeg: 17-22.

In het tweede kwart opende Armin Strojl (op assist van Filip Brankovic) de score maar daarna was het Yoast United die de toon zette. BAL kon geen vuist meer maken en Yoast United liep uit tot 26-41.

In het derde kwart werd er veel balverlies geleden terwijl aan de kant van Yoast United alles leek te lukken. Het resultaat was 39-65, een onoverkomelijke achterstand.

Het laatste kwart veerde BAL iets terug, maar dat was onvoldoende om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de laatste minuten liet coach Radenko Varagic de bankspelers nog wat ervaring opdoen, wat leidde tot scores van Renars Vogelaar (3-punter) en Niels van Holst (2 punten). Helaas viel Elyjah Goss in dit laatste kwart uit met een enkelblessure. Einduitslag: 59-90.

Over enkele wedstrijden wordt de balans opgemaakt. Wie gaat er de tweede helft van de competitie verder in de Elite Gold? Hier spelen de beste 5 Nederlandse ploegen tegen de beste 5 Belgische ploegen een onderlinge competitie. BAL heeft kans om in deze prestigieuze competitie aan te sluiten, ze moeten dan winnen van hun naaste concurrent: Z&Z Feijenoord. En deze wedstrijd is een uitwedstrijd op vrijdag 9 februari in Rotterdam.

Op zaterdag 17 februari speelt BAL weer thuis, tegen Landstede Hammers. Aanvang 20:00 uur.