20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

BAL weet thuis te winnen van Landstede Hammers

Het zag er de eerste vier minuten niet naar uit dat BAL weer een vuist kon maken. De Hammers begonnen de wedstrijd met een 0-11 run. Het eerste punt van BAL viel toen Noé Botuli een van de twee vrije worpen wist te verzilveren. Maar het begon pas echt toen Filip Brankovic in de 6e minuut er twee driepunter achter elkaar wist in te gooien. BAL wist weer aan te haken en het eerste kwart kwamen ze uit op 16-19.

Het tweede kwart begon meteen met twee driepunters van Armin Strojil waarmee BAL de wedstrijd naar zich toe trok. Het kwart eindigde met 35-30.

Na de rust wist BAL nog uit te lopen tot 50-40 maar de Hammers herpakten zich en gedurende de hele tweede helft werd het een spannende wedstrijd, tot de laatste seconde. Eén minuut voor tijd stonden de Hammers nog één punt voor, maar een driepunter van Milhan Charles zorgde voor de eindstand van 71-69.

De man of the match is ongetwijfeld Neil Masnic met 21 punten en 7 rebounds. In deze wedstrijd blijkt dat het driepunter-wapen van BAL niet te onderschatten is. Het team schoot 15 driepunters tegen een percentage van 45,5%.

Vermeldenswaardig is ook nog dat Armin Strojil voor 100% zijn scores verzilverde. Hij miste in deze wedstrijd geen enkele veldscore (met 3 3-punters) en vrije worpen (3 op 3).

Door het resultaat van deze wedstrijd weten de mannen van BAL nog twee extra punten mee te nemen naar de Elite Gold en komt daarmee bij de aanvang van de tweede helft van de competitie gelijk met Donar uit Groningen.