20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

BAL weet stunt niet te herhalen

In een goed gevulde sporthal ontving Basketbal Academie Limburg Donar Groningen. Het publiek was benieuwd of BAL de stunt uit oktober zou kunnen herhalen. Hier wist BAL verrassend te winnen van Donar.

Donar ging voortvarend te werk en kon aanvankelijk een kleine voorsprong opbouwen, maar BAL wist snel weer aansluiting te vinden. Daarna ging de wedstrijd gelijk op, maar Donar wist enkele punten voor te blijven. Via 20-23 (Q1) werd bij rust de stand 32-39.

Het derde kwart was voor Donar. Hoewel beide partijen weinig punten scoorden, deed Groningen uiteindelijk goede zaken. Het kwart eindigde in 37-50. Maar in het vierde kwart veerde BAL weer op en wist het de Groningers het nog knap lastig te maken. Dit kwart wist BAL 8 punten meer te scoren dan hun tegenstander maar dat was niet genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten. Uiteindelijk werd de eindstand 59-64.

Filip Brankovic had een dubbel-dubbel met 15 punten en 11 rebounds. Oshean Brathwaite speelde ook zeer verdienstelijk met 14 punten en 7 assists. Milhan Charles (13 punten) en Niel Masnic (10 punten) wisten ook in de dubbele cijfers te eindigen.

De volgende wedstrijd is 6 januari en BAL reist dan af naar Leeuwarden. De eerstvolgende thuiswedstrijd is een week later. Koploper Heroes Den Bosch komt op zaterdag 13 januari op bezoek in sporthal Boshoven. Aanvang: 20:00 uur. Vóór de wedstrijd is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een buffet, verzorgd door Gielen Catering & Cooking. Meer informatie volgt.