26 Mar 2024 / Vrouwen BAL maakt het QSTA United lastig

Spanning, sensatie én winst in Sporthal Boshoven

Er zit een stijgende lijn in het spel van Basketbal Academie Limburg, maar ondanks dat werd er in de laatste drie wedstrijden tegen de Belgische teams steeds nipt verloren.

Maar gisterenavond werd het harde werken voor de mannen van BAL eindelijk beloond. In een spectaculaire wedstrijd vol spanning werd de koploper in de Silver League, Okapi Aalst, verslagen.

In het begin leek het erop dat de wedstrijd snel beslist zou zijn in het voordeel van de Belgen. Na 8 minuten spelen was de stand al 11-26. Maar BAL toonde veel veerkracht en kwam langzaam in de wedstrijd. Bij rust was het verschil maar acht punten (43-51) en alles was nog mogelijk.

BAL komt vervolgens ijzersterk uit de kleedkamer en onder leiding van Filip Brancovic en Noé Botuli gaat de wedstrijd vanaf 51-51 gelijk op.

De laatste wedstrijden bezweek het jonge team van BAL in de laatste minuten onder de druk maar dit keer blijft het koel en Noé Botuli zorgt met een spetterende dunk voor een Weerter voorsprong: 86-85. Het publiek staat op de banken en de voorsprong wordt in een bloedstollende laatste minuut niet meer uit handen gegeven: 91-89.