14 Jun 2024 / Vincent Luiken vertrekt bij BAL

BAL verslaat Groningen met dubbele cijfers

In de Nederlandse play-offs speelt BAL in de eerste ronde tegen Donar uit Groningen. Groningen heeft thuisvoordeel en de eerste wedstrijd, afgelopen woensdag, wist Donar de winst thuis vast te houden. Maar in de return, afgelopen vrijdag moesten de Groningers het opnemen tegen een zeer gemotiveerde tegenstander.

Donar wist in de eerste minuten een kleine voorsprong op te bouwen, maar BAL haakte snel aan en ging er overheen. Halverwege het eerste kwart nam BAL een voorsprong en wist dit vast te houden en zelfs uit te breiden. Donar probeerde aansluiting te houden en dat ging ten koste van een groot aantal fouten. In de vijfde minuut zat Donar al aan 4 persoonlijke fouten en kon zich daarna niet veel meer permitteren. BAL liep uit en het eerste kwart eindigde in 25-17.

Het tweede kwart wist BAL stand te houden en wist zelfs de voorsprong nog uit te bouwen. De Groningers kregen geen greep op de wedstrijd en leverden weer enkele punten in. De ruststand kwam uit op 43-32.

Na de pauze verwachtte iedereen een hernieuwde strijd, maar Donar had niet meer te bieden dan dit. Hun topscorer, Dakota Quin, was gevaarlijk onder de borden, maar hij wist het verschil niet te maken. BAL liep weer uit: 62-49.

Het laatste kwart kwam BAL niet meer in gevaar en wist de voorsprong nog verder uit te breiden tot 14 punten: eindstand 85-71.

Dat biedt veel perspectief voor de voortzetting van de play-offs. Het is nu 1-1 en de volgende wedstrijd, zondag 12 mei, moet de beslissing brengen wie naar de volgende ronde gaat. De volgende wedstrijd is zondag 12 mei. De wedstrijd begint om 15:00 uur in Groningen.