01 May 2024 / BAL komt te kort tegen Limburg United

BAL- Telenet Giants Antwerp

Elyjah Goss

BAL kon het huzarenstuk van de vorige week niet herhalen. Werd er vorige week verdiend gewonnen van Luik, de Telenet Giants uit Antwerpen tapten uit een ander vaatje. Met een 0-14 run gaven ze hun visitekaartje af en in de 4e minuut wist coach Radenko Varagic via een time-out orde op zaken te stellen. BAL deed weer mee en wist langzaam iets in te lopen. Drie minuten voor het einde van het eerste kwart was het verschil nog maar 3 punten (13-16) maar toen trok Antwerpen het initiatief weer naar zich toe en het kwart eindigde in 15-26.

In het tweede kwart wisten de gasten uit Antwerpen de voorsprong te vergroten en de ruststand werd 24-45.

Het derde kwart was voor BAL. Geleidelijk werd er van de 21 punten voorsprong steeds iets afgesnoept en in de 6e minuut was het verschil nog maar 10 punten (46-56). Maar Antwerpen hervatte zich weer en wist de schade te beperken tot 53-68.

Het laatste kwart ging gelijk op en BAL kon maar één puntje inhalen. Bij het eindsignaal stond er 68-82 op het scorebord.

Bij BAL kwamen drie spelers in de dubbele cijfers. Filip Brankovic (20), Elyjah Goss (13) en Milhan Charles (12). Oshean Brathwaite had weer de meeste assists (8) en in deze wedstrijd was er geen duidelijke uitblinker in de rebounds. Drie personen scoorden 4 rebounds: Revelinio Tholel, Elyjah Goss en Filip Brankovic.

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 20 april. Om 20:00 uur speelt BAL dan tegen Spirou Basket uit Charleroi. Op deze datum kijken we terug op het landskampioenschap van BSW, precies 30 jaar geleden. Daar moet je natuurlijk bij zijn.