20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

BAL overklast Den Helder Suns

Na een overheerlijk buffet verzorgd door Restaurant Azië in Weert was om 8 uur de tip-off.

In de eerste minuut kwam Den Helder Suns één punt voor te staan. Coach Radenko Varagic plaatste een opmerking richting de scheidsrechters en dat kostte hem een technische fout. De vrije worp van Den Helder was raak: 0-1. En dat was voor Den Helder het dichtste wat ze bij de zege kwamen want BAL nam het voortouw en liet Den Helder achter zich.

Den Helder bleef proberen en wist met enkele driepunters de voorsprong van BAL onder druk te zetten, maar BAL gaf een koekje van eigen deeg en wist de winst vast te houden en zelfs verder uit te bouwen.

Nog één bijzonder voorval. De spelers van BAL die op de bank zaten, konden hun enthousiasme over het positieve wedstrijdverloop niet beteugelen en gaven blijk van hun begeestering door al staande hun team aan te sporen. Volgens de spelregels mag dat niet en hoewel het zelden voorkomt dat dit bestraft wordt, was dit nu wel het geval. Een tweede technische fout, deze keer voor de bank, was het resultaat. Maar voor de wedstrijd had dit geen gevolg. BAL bleef scoren en na 22-15 (Q1), 44-32 (Q2), 63-46 (Q3) werd de eindstand 85-68. In de laatste minuten stuurde coach Radenko nog enkele jeugdspelers het veld in. BAL weet door deze overwinning zich op de vierde plaats in de competitie te nestelen.

Bij BAL scoorden 4 spelers in de dubbele cijfers: Noé Botuli (23), Milhan Charles (20), Oshean Brathwaite (14) en Neil Masnic (11). Neil had ook nog 7 rebounds en Oshean 7 assists.

De komende weken speelt BAL een aantal uitwedstrijden en de eerstvolgende thuiswedstrijd, zaterdag 23 december tegen Donar Groningen, wordt weer speciaal. BAL viert dan in de aanloop naar kerstmis het FOUTE KERSTTRUIEN feest en dat en dat staat garant voor een gezellige avond!