20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

Dames BAL kunnen niet winnen van Leiden

Zondagavond speelden onze dames tegen het team van Zorg en Zekerheid Leiden. Het eerste kwart ging de wedstrijd gelijk op en stond de teller op 16-16. Het tweede kwart gingen de dames te gehaast spelen waardoor er veel ballen gemist werden. Bij het rustsignaal stond er 29-36 op het scorebord.

Na de rust liepen de dames van Leiden verder uit en de periode eindigde in 39-51. In het vierde kwart wisten onze vrouwen het verschil in eerste instantie terug te brengen tot 5 punten. Maar helaas, het maken van fouten om balbezit te krijgen in de laatste minuten leverde jammer genoeg geen punten op. Eindstand 61-75.

Topscoorder was Eva van Oosten met 23 punten, Emma Tibosch noteerde 13 punten en Finley van Bree 11. De meeste rebounds waren wederom voor Hinke Houben. Zij had 14 rebounds, Finley van Bree had er 7. Finley had tevens de meeste assist achter haar naam staan, 4 in totaal.

De volgende wedstrijd is zaterdag 13 april. Om 20.00 uur wordt er in sporthal Boshoven tegen Den Helder Suns gespeeld. Dit is de laatste wedstrijd onder coach Jorrick. De wedstijd is gratis, dus zet in je agenda en kom Jorrick en de dames aanmoedigen.

Na de wedstrijd had ik een kort gesprekje met Marit Arts. Zij is al enige tijd geblesseerd aan haar knie. Lange tijd wisten ze niet wat er aan de hand was, er kwam maar geen verbetering. Na het maken van een MRI scan bleek dat haar meniscus was gescheurd. Gelukkig kon ze snel geholpen worden en vrijdag 5 april ging ze onder het mes. Het gaat nu super goed met haar. Twee dagen na de operatie loopt ze al zonder krukken en pijnstillers in de zaal. Het zal dus niet lang meer duren voor ze weer op het veld staat.