20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

BAL heeft twee teams in de achtste finale van de beker

Het eerste mannenteam van BAL reisde af naar Groningen waar de tegenstander een team uit de promotiedivisie was: De Groene Uilen.

Het toeval wil dat het eerste punt van De Groene Uilen gemaakt werd door Jef de Vries, die enkele jaren geleden nog uitkwam voor het eerste team van BAL. BAL ging vanaf het begin aan de leiding maar het ging niet al te snel met de scores. De ruststand was 20-30. Het derde kwart begon met een 0-11 run van BAL en de wedstrijd was daarna wel gezien. Eindstand: 43-75. BAL komt probleemloos in de kwart finale om de beker. Komende vrijdag vindt de loting plaats en dan weten we wie de tegenstander is.

Het derde mannenteam van BAL speelde thuis tegen Yoast United uit de BNXT League. BAL begon voortvarend aan de wedstrijd en nam een 11-4 voorsprong. Daarna komt Yoast terug en het eerste kwart wordt afgesloten met 14-16. Kenneth van Kempen heeft dan al 11 punten achter zijn naam staan.

In het tweede kwart loopt Yoast uit naar een 33-45 ruststand.

Na rust doet Yoast er nog een schepje bovenop en pakt via 49-70 (Q3) een overtuigende overwinning: 63-101.