20 Apr 2024 / Spirou Charleroi te sterk voor BAL

BAL geeft Filou Oostende goed partij

Voor BAL was het meteen de vuurdoop, de eerste wedstrijd in de Elite Gold. Tegenstander Filou Oostende heeft een zeer goede reputatie: 24 keer kampioen van Belgiƫ, waarvan de laatste 12 keer op rij kampioen. Maar de spelers van BAL begonnen brutaal aan het eerste kwart en kwamen goed uit de startblokken. De eerste drie minuten ging het nog gelijk op, maar bij Oostende ging topspeler Ahmad er zich mee bemoeien en voor hem is het onmogelijk om niet te scoren. BAL wist nog via een aantal steals het verschil niet te groot laten worden, maar het kwart eindige in het voordeel van Oostende: 23-30.

Het tweede kwart wist Oostende de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en met 33-61 werd het rustsignaal gegeven.

Toch betekende dit niet het einde voor alle aanwezigen van de goed gevulde sporthal want het derde kwart veerde BAL weer op en wist een vuist te maken. Bij 1:49 reageerde de coach van Oostende, Dario Gjergja, zijn frustraties af door commentaar op de scheidsrechter te geven. Een technische fout was de reactie en toen de coach van Oostende het nog niet genoeg vond, kreeg hij zijn tweede technische fout. Hij moest de zaal verlaten. Halverwege het kwart was BAL via een 14-3 run dichter bij Oostende gekomen en het publiek genoot duidelijk. Het kwart eindigde in 56-76.

Het laatste kwart kon BAL de achterstand van 20 punten niet meer overbruggen en de wedstrijd eindige in een verdienstelijke 74-97. BAL heeft het publiek een mooie wedstrijd tegen grootmacht Oostende gegeven.