17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

András Kaltenecker, nieuwe headcoach vrouwen Basketbal Academie Limburg

Basketbal Academie Limburg (BAL) is zeer verheugd dat het András Kaltenecker (35 jaar, Hongarije) heeft vastgelegd als hoofdcoach bij de vrouwen. Het contract is voor twee seizoenen met een optie voor een extra seizoen. Het eerste team van de vrouwen van BAL komt in de eredivisie van het Nederlandse basketbal uit, de Women’s Basketball League. András heeft ervaring in verschillende Hongaarse topacademies (Ratgeber & Sopron).

Hongarije is al jaren een topland in het vrouwenbasketbal. András heeft de afgelopen 3 jaar bij Euroleague club Sopron gewerkt aan de doorstroom van meiden naar het damesteam dat uitkomt in de Euroleague. Hij past mooi in het profiel dat we zochten.

De komst van András is mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor AT-Automation.

András is blij met zijn nieuwe uitdaging: “The club has long-term goals, and this was motivating for me. It has an excellent infrastructure and all the conditions are there to develop further. I am looking forward to working together and being an active member of this community. There is a lot to do, but I think fundaments are ready to reach the next step.

Jeroen van Veen: “We zijn blij dat we een coach hebben vastgelegd die veel ervaring heeft opgedaan in het dames basketbal en zelf ook op hoog niveau heeft gespeeld. Daarnaast heeft hij bij zijn oude club in de absolute top (mee)gewerkt. András Kaltenecker zal Jorrick Creyghton vervangen, die vanwege privé omstandigheden weer terugkeert naar de randstad.”